N348 bij Dieren gaat een weekend dicht

De tijdelijke weg in Dieren. Foto: screenshot Twitter/Traverse Dieren

DIEREN – De provinciale weg N348 bij station Dieren gaat een heel weekend dicht. Van vrijdag 28 oktober 19.00 uur tot maandag 31 oktober 06.00 uur is de weg in beide richtingen afgesloten. Ook rijden er dat weekend geen treinen tussen Arnhem en Zutphen.

De afsluiting heeft te maken met de Traverse Dieren, het bouwproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren. Tussen de kruisingen Harderwijkerweg en Wilhelminaweg komt een grote kraan te staan.

Daarmee worden steunpunten ingehesen als fundament voor de toekomstige voetgangersbrug. Ook worden er voorbereidingen getroffen voor het bouwen van trapopgangen en liften.

Omleidingen

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Kanaalweg – Imboslaan – Harderwijkerweg en andersom. Regionaal verkeer gaat via Doesburg en Hummelo over de N314 en N317. Doordat er ook geen treinen rijden tussen Arnhem en Zutphen zet de NS bussen in.

Er wordt dat weekend ook dag en nacht gewerkt. Omwonenden zijn daarvan op de hoogte gebracht.