Verenigingen

Ventina Vocale opent winterreeks concerten in de dorpskerk in Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – In de Rhedense dorpskerk opent het projektkoor Ventina Vocale op zondagmiddag 30 oktober  om 15.30 uur de winterreeks op de zondagmiddagdagen met de uitvoering van Baltische componisten. Deze middagen worden georganiseerd door Groep X.

De geschiedenis van het koor is terug te voeren tot het jaar 2000, toen een groepje enthousiaste zangers onder de naam Dodici (“een twaalftal”) voor het eerst een concertje gaven in de kapel van Bronkhorst. Drijvende kracht was Pieter Kappeyne van de Coppello, en dirigent was Saskia Regtering.

Op het programma staan werken van hedendaagse componisten, van wie de meerderheid nog in leven is (of zelfs nog, afhankelijk van het referentiekader, jong te noemen is), namelijk Arvo Pärt, Alfred Schnittke, Erik Ešenvalds en Rihards Dubra.

De entree is vrij.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten