RHEDEN – Peter Wiegmink is ‘buitengewoon verrast’ over de doorbraak in het onderzoek naar de moord op zijn broer Alex. ‘We hopen dat het nu de doorbraak zal zijn die leidt tot de daadwerkelijke opsporing naar de daders’, vertelt hij tegen Omroep Gelderland.

Alex Wiegmink werd in januari 2003 tijdens een rondje hardlopen op De Posbank bij Rheden vermoord. Zijn lichaam werd later gevonden in zijn uitgebrande auto in Erp in Brabant.

Na ruim dertien jaar meldde Peter R. de Vries maandag dat er een doorbraak in het onderzoek. De politie werkte anderhalf jaar in het geheim aan de zaak en dat leverde nieuwe feiten op. Zo zouden de daders in Brabant gezocht moeten worden.

Peter Wiegmink kreeg vorige week dinsdag samen met de vrouw van Alex het goede nieuws te horen van het cold case team van de politie. Hij noemt het indrukwekkend dat er al anderhalf jaar dagelijks aan de zaak wordt gewerkt.

Dinsdagavond wordt er meer bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht op NPO1. Peter Wiegmink weet ook niet wat er naar buiten komt: ‘Ik heb geen idee.’

Kijk hier naar het gesprek met Peter Wiegmink bij mediapartner Omroep Gelderland.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookiesdoor op Accepteren in de banner te klikken