Gemeente Rheden wil weer trajectcontrole op A12

Foto: archief Studio Rheden

DE STEEG – De gemeente Rheden wil weer trajectcontrole op de snelweg A12 tussen knooppunt Velperbroek en Waterberg. Na Arnhem is Rheden de tweede gemeente die de trajectcontrole terug wil om de luchtkwaliteit langs de snelweg te verbeteren.

Een voorstel van D66 in Rheden werd dinsdagavond tijdens de raadsvergadering door alle partijen ondersteund. Wethouder Ronald Haverkamp gaat bij staatssecretaris Sharon Dijksma een verzoek neerleggen om de trajectcontrole weer in te voeren.

D66 kwam met het voorstel na een rapport van de GGD Gelderland-Midden over de luchtkwaliteit langs de snelweg. Daaruit blijkt dat ondanks de verbreding van het stuk snelweg de luchtkwaliteit de afgelopen jaren is verbeterd. Wel gaf de GGD aan dat de invoering van trajectcontrole de luchtkwaliteit nog verder zou verbeteren.

Arnhem wil ook aan de staatssecretaris vragen om de trajectcontrole weer in te voeren. Arnhem heeft volgens wethouder Ronald Haverkamp nog geen contact gezocht met Rheden. ‘Dat vind ik jammer. We gaan nu zelf met Arnhem contact opnemen’, vertelde de wethouder.