Politie krijgt 25 tips over beruchte Posbankmoord

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De politie heeft tot nu toe 25 tips gekregen over de moord op Alex Wiegmink uit Drempt, ook wel de Posbankmoord genoemd. In het programma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond een oproep gedaan.

In het programma werden nieuwe aanknopingspunten over de onopgeloste moord uit 2003 bekendgemaakt. Er werd verteld dat er gezocht wordt naar twee mannen uit de omgeving van het Brabantse Erp, waar de auto met daarin het verkoolde lichaam van Alex Wiegmink werd gevonden. Ook werd er een blauwe Audi 80 en een zwart mutsje getoond.

Dit zijn de nieuwe feiten in het onderzoek naar de Posbankmoord

Alex Wiegmink werd in 2003 vermoord op de Posbank bij Rheden tijdens een rondje hardlopen. Later werd zijn auto gevonden in een natuurgebied in het Brabantse Erp. In de uitgebrande wagen lagen de stoffelijke resten van Wiegmink.

Een cold case team van de politie heeft opnieuw naar de zaak gekeken en kwam met nieuwe inzichten over de zaak.

https://youtu.be/Zq8gih4ZmJQ

Voor familie en vrienden is er weer hoop dat de zaak wordt opgelost.

Hardloopmaatje van Alex Wiegmink zet houten kruis terug bij boom op Posbank