Hardloopmaatje van Alex Wiegmink zet houten kruis terug bij boom op Posbank

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De 81-jarige Aad Steylen, hardloopmaatje en goede vriend van de vermoorde Alex Wiegmink uit Drempt, is ontzettend blij dat er een doorbraak is in het onderzoek naar de moord. Hij ging dinsdagochtend terug naar de plek op de Posbank bij Rheden waar zijn hardloopmaatje om het leven is gebracht.

Steylen legde daar het houten kruis terug dat elk jaar werd neergezet tijdens de Alex Memorial Loop. Deze hardloopwedstrijd werd tot 2013 elk jaar gehouden om te zorgen dat er aandacht bleef voor de onopgeloste moord. Bij het kruis legde hij ook een briefje met de tekst: ‘Zal het dan toch nog?’

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh

Peter R. de Vries meldde maandag dat er een doorbraak is in de zaak. Na dertien jaar en negen maanden is er voor familie en vrienden weer hoop dat de zaak alsnog wordt opgelost. Er werd volgens Peter R. de Vries de afgelopen anderhalf jaar in het geheim aan de zaak gewerkt en dat leverde nieuwe feiten op. Die zijn dinsdagavond te zien in het programma Opsporing Verzocht.