Streeknieuws

Asielzoekerscentrum Velp eerder leeg dan gepland

Foto: Studio Rheden

VELP – Het asielzoekerscentrum aan de Broekstraat in Velp komt uiterlijk halverwege januari 2017 leeg te staan. Dat is twee maanden eerder dan gepland. Oorzaak is de dalende asielaanvragen in Nederland.

Het asielzoekerscentrum telt nu 130 bewoners. Daar komen geen nieuwe mensen meer bij. De huidige bewoners gaan de komende maanden, afhankelijk van hun asielprocedure, naar een andere opvangplek of krijgen een woning.

Het asielzoekerscentrum sluit halverwege januari nog niet definitief de deuren. Tot maart 2017 blijft het azc open mocht er toch weer opvangplekken nodig zijn.

Velp heeft ook nog een asielzoekerscentrum aan de Arnhemsestraatweg in Velp. Sinds de opening op 1 augustus heeft er in het pand nog geen enkele asielzoeker geslapen. Toch blijft het azc open om een eventuele toename van asielzoekers op te kunnen vangen.

 

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten