‘Verdachte Posbankmoord vertelde in tranen zijn verhaal aan buurman’

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De 55-jarige man uit het Brabantse Boekel, die verdacht wordt van de moord op Alex Wiegmink uit Drempt, was door zijn overbuurman naar het politiebureau gebracht.

Volgens Omroep Brabant ging de 55-jarige man dinsdagavond na de uitzending van Opsporing Verzocht naar zijn overbuurman. ‘Hij heeft gezegd dat hij ontzettend veel spijt heeft. En dat Alex echt de verkeerde man op de verkeerde plaats was’, vertelt de bevriende buurman aan Omroep Brabant. ‘Hij heeft me in tranen het hele verhaal verteld.’

De volgende dag heeft de buurman de 55-jarige man naar het politiebureau gebracht. ‘Hij wilde eerste met de bus gaan, maar toen heb ik aangeboden hem te brengen.’

Kijk hier naar de bijdrage van Omroep Brabant

Nadat de 55-jarige man uit Boekel op het politiebureau zat, werd kort daarna ook een 42-jarige man uit Veghel aangehouden. De arrestatie van de twee werd woensdagavond door de politie bekendgemaakt.

Beiden worden zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt beslist of de twee langer in voorarrest blijven zitten.

Na dertien jaar en negen maanden lijkt de Posbankmoord opgelost. Alex Wiegmink werd in 2003 tijdens een rondje hardlopen op de Posbank doodgeschoten. Later werd zijn uitgebrande auto gevonden in het Brabantse Erp. In de wagen lag het verkoolde lichaam van Alex.

Volgens de politie valt Alex Wiegmink niets te verwijten. Hij was de verkeerde man op de verkeerde plaats. Vermoedelijk was hij getuige van criminele activiteiten, welke dat zijn is niet bekend.