Rijkswaterstaat gaat brug De Steeg enkele millimeters optillen, hinder verkeer

Foto: screenshot dronebeelden YouTube

DE STEEG – Rijkswaterstaat gaat dit weekend de Middachterbrug bij De Steeg enkele millimeters optillen. Dat is nodig om de stalen rollen onder de brug te vervangen. Het verkeer op de A348 moet rekening houden met vertraging.

Door temperatuurverschillen krimpt een brug of zet juist uit. Deze beweging wordt normaal gesproken opgevangen door zo’n stalen rol die mee kan bewegen met de brug. Het is een soort wiel, dat meeloopt met de beweging van de brug.

Onder de brug zitten meerdere rollen en twee doen het niet goed. Om de rollen te vervangen wordt de brug enkele millimeters omhoog geduwd.

Door de werkzaamheden is er van vrijdagavond 19.00 uur tot en met zaterdagmiddag 12.00 in de richting van Arnhem een rijstrook afgesloten tussen De Steeg en Rheden. Zaterdagavond van 18.00 uur tot en met zondagmiddag 12.00 uur is er een rijstrook in de richting van Dieren dicht.

Tijdens de werkzaamheden aan de brug wordt de weg dit weekend tussen De Steeg en Rheden in beide richtingen twee keer afgesloten voor maximaal twee uur. Het verkeer wordt dan ter plaats omgeleid.