Streeknieuws

Politie mag huis Giesbeek niet in; bewoners hadden ook een goede reden

Foto: Pixabay

GIESBEEK – De politie mocht tijdens een brand in een woning in een huis in Giesbeek niet naar binnen van de bewoners. Later bleek dat zij daar een goede reden voor hadden. In de kelder stond een hennepkwekerij.

Toen agenten ter plaatse waren kregen zij geen toegang tot het huis. Zij zijn toch maar naar binnen gegaan, dat mag in dit soort situatie’s.

Binnen ging een van de bewoners voor de kelderdeur staan. Dat gaf de politie een vreemd gevoel, omdat de deur ook was afgeplakt. De agenten namen toch maar een kijkje. Beneden vonden zij een hennepkwekerij met 49 planten.

Volgens de politie was de situatie levensgevaarlijk. ‘Allerlei stekkerdozen waren aan elkaar verbonden. Draden lagen los. Dit is uiteindelijk ook gaan branden’, schrijft de politie op Facebook.

In het huis stonden negen fietsen, in ieder geval drie waren er gestolen. De twee bewoners zijn aangehouden.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten