Voorarrest verdachten Posbankmoord met twee weken verlengd

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De twee mannen die ervan verdacht worden Alex Wiegmink uit Drempt om het leven te hebben gebracht, blijven nog zeker twee weken in de cel zitten. Dat heeft de rechtercommissaris zaterdagmiddag besloten.

De 55-jarige man uit Boekel en de 43-jarige man uit Veghel werden woensdag aangehouden voor de beruchte Posbankmoord. Zij zitten in volledige beperking. Dat betekent dat zij geen contact met de buitenwereld mogen hebben.

Alex Wiegmink werd in 2003 tijdens een rondje hardlopen op de Posbank doodgeschoten. Zijn uitgebrande auto werd later in het Brabantse Erp teruggevonden.

Afgelopen week kwam er na ruim dertien jaar een doorbraak in de zaak. Na een uitzending van Opsporing Verzocht met daarin nieuwe aanknopingspunten in het onderzoek, meldde de 55-jarige man uit Boekel zich op het politiebureau. Later werd ook de 43-jarige man uit Veghel aangehouden.