De regels voor huishoudelijke hulp in Rheden blijven hetzelfde

Foto: Pixabay

DE STEEG – De gemeente Rheden wijzigt de regels voor huishoudelijke hulp volgend jaar niet.

Mensen die nu huishoudelijke hulp ontvangen, ontvangen hiervoor een voucher van de gemeente. De voucher geeft recht op korting op de kosten van de huishoudelijke hulp. Hoeveel korting iemand krijgt, hangt af van de hoogte van het inkomen.

Als de thuissituatie hetzelfde is gebleven, verlengt de gemeente deze vouchers automatisch. Mensen die dit jaar de vouchers gebruiken, ontvangen hierover binnenkort een brief van de gemeente. Het gaat zowel om inwoners van gemeente Rheden als Rozendaal.

Huishoudelijk hulp gaat over taken zoals schoonmaken, wassen, koken, boodschappen doen en kleine onderhoudsklusjes. De gemeente biedt huishoudelijke hulp, zodat mensen langer zelfstandig kunnen wonen in een schoon en leefbaar huis.

De hulp is ook bedoeld om mantelzorgers en gezinnen (tijdelijk) te ontlasten. Daarnaast is huishoudelijke hulp beschikbaar voor mensen die tijdelijke zorg nodig hebben in verband met ziekte, ongeval of ziekenhuisopname.

De gemeente Rheden en Rozendaal hebben met zes zorginstellingen afspraken gemaakt over het leveren van deze zorg (Acare, Attent, Groot Gelre, Innoforte, STMG en Vreedenhoff). Mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben, kunnen dit zelf regelen bij een van de aangesloten zorginstellingen.

Mensen die willen weten of ze in aanmerking komen voor een voucher voor huishoudelijke hulp kunnen bellen met het Sociaal Meldpunt van gemeente Rheden op telefoonnummer (026) 49 76 911.