Ook Rozendaal wil trajectcontrole op A12 terug

Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Na Rheden en Arnhem wil ook de gemeente Rozendaal de trajectcontrole op de snelweg A12 tussen knooppunt Velperbroek en Waterberg terug. Een voorstel van de partij Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR) wordt door de hele gemeenteraad van Rozendaal ondersteund.

BGR kwam met het voorstel na een rapport van de GGD Gelderland-Midden over de luchtkwaliteit langs de snelweg. Daaruit blijkt dat ondanks de verbreding van het stuk snelweg de luchtkwaliteit de afgelopen jaren is verbeterd. Wel gaf de GGD aan dat de invoering van trajectcontrole de luchtkwaliteit nog verder zou verbeteren.

De gemeenten kunnen niet zelf beslissen over de invoering van trajectcontrole op de A12. Daar gaat staatssecretaris Sharon Dijksma over. De gemeenten leggen het verzoek in Den Haag neer.

Er was langs de A12 trajectcontrole, maar na de verbreding van de snelweg in 2012 werd het systeem weggehaald.