Streeknieuws

Ook Rozendaal wil trajectcontrole op A12 terug

Foto: archief Studio Rheden

ROZENDAAL – Na Rheden en Arnhem wil ook de gemeente Rozendaal de trajectcontrole op de snelweg A12 tussen knooppunt Velperbroek en Waterberg terug. Een voorstel van de partij Belangen Gemeenschap Rozendaal (BGR) wordt door de hele gemeenteraad van Rozendaal ondersteund.

BGR kwam met het voorstel na een rapport van de GGD Gelderland-Midden over de luchtkwaliteit langs de snelweg. Daaruit blijkt dat ondanks de verbreding van het stuk snelweg de luchtkwaliteit de afgelopen jaren is verbeterd. Wel gaf de GGD aan dat de invoering van trajectcontrole de luchtkwaliteit nog verder zou verbeteren.

De gemeenten kunnen niet zelf beslissen over de invoering van trajectcontrole op de A12. Daar gaat staatssecretaris Sharon Dijksma over. De gemeenten leggen het verzoek in Den Haag neer.

Er was langs de A12 trajectcontrole, maar na de verbreding van de snelweg in 2012 werd het systeem weggehaald.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten