Lichtjesavond op begraafplaats en gedenkpark Imbosplaats in Dieren

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Op de begraafplaats en gedenkpark Imbosplaats in Dieren vindt op vrijdag 18 november tussen 18.00 en 20.00 uur de lichtjesavond plaats. Deze avond wordt gehouden door de gemeente Rheden in samenwerking met Uitvaartondernemer Monuta uit Dieren en Iris de Mol Uitvaartverzorging uit Rheden.

Iedereen is welkom tijdens de Lichtjesavonden. Het wordt een samenzijn waarbij u met familie en/of vrienden een kaars kunt branden, uw overleden dierbare kunt herdenken en stil kunt staan bij mooie herinneringen. Er is sfeervolle livemuziek en er is gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar na te praten en herinneringen op te halen. Bij de ingang worden kaarsen uitgedeeld. Bezoekers kunnen deze plaatsen bij de herdenkingsplek van hun dierbare of meenemen naar huis of elders.

In de periode richting de feestdagen is het gemis van een dierbare vaak nog meer voelbaar. Een Lichtjesavond kan mensen helpen fijne herinneringen levend te houden.

De volgende lichtjesvond vind plaats op vrijdag 9 december van 18.00 tot 20.00 uur op begraafplaats en gedenkpark Heiderust Rheden.

Bij een klein beetje winterweer gaan de avonden gewoon door, maar bij enorm hinderlijk weer niet. Houdt u daarvoor de website www.rheden.nl/begraafplaatsen in de gaten. U wordt geadviseerd een zaklantaarn mee te nemen.