Streeknieuws

Opbrengst kunstveiling voor behoud Tuin van Sjef in Velp zaterdag bekend

Foto: website Tuin van Sjef

VELP – De opbrengst van de activiteiten en de kunstveiling voor behoud van de Tuin van Sjef in Velp wordt zaterdag bekendgemaakt. Ongeveer zestig werken van kunstenaars uit de gemeente Rheden gingen zondag onder de hamer in Velp. Ook werden er diverse activiteiten in de tuin gehouden.

De Tuin van Sjef is een bijzondere natuurtuin in Velp van kunstenaar, bioloog en natuurkenner Sjef van der Molen, die in 2014 is overleden.

Om de tuin te behouden is er een een stichting opgericht die de grond en het bijbehorende huis wil kopen van de gemeente Rheden, die van de tuin af wil. Er moet voor eind deze maand 295.000 euro op tafel liggen om de tuin te redden.

Daarom is de stichting met een eindsprint begonnen met activiteiten in de tuin, crowdfunding en een kunstveiling.

Het klapstuk van de veiling was een tekening van Sjef van der Molen. Die is speciaal voor deze veiling beschikbaar gesteld uit de verzameling van de gemeente Rheden.

Beelden van mediapartner Omroep Gelderland van de kunstveiling.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten