Website over historie Rheden en Rozendaal online

Foto: website Rheden op de Kaart
Deel dit artikel:

DE STEEG – Met een druk op de knop heeft burgemeester Petra van Wingerden de website www.rhedenopdekaart.nl online gezet. Op deze website staan duizenden kaarten, plattegronden, foto’s en films uit het verleden.

De site wordt beheerd door vrijwilligers. Drijvende kracht en aanjager achter Rheden op de Kaart is Dierenaar Joost Grol.

Joost Grol begon in 2012 met de website Dieren in Beeld. Op deze populaire site zijn veel oude foto’s van Dieren te zien. Bij de foto’s was veel informatie te zien en bezoekers konden de teksten aanvullen.

Deze formule krijgt een vervolg op de site www.rhedenopdekaart.nl met niet alleen historisch materiaal over Dieren, maar ook uit de andere dorpen in de gemeente Rheden en van de gemeente Rozendaal.

Reportage mediapartner Omroep Gelderland

Verzamelde collecties foto’s en prentbriefkaarten met historische dorpsgezichten, bedrijven, huizen, monumenten, landgoederen en kastelen vormen de basis van de website. Ook is er informatie over straten, bewoners, kunstwerken, archeologische vondsten en film- en geluidsfragmenten te vinden.

Verder zijn er historische en thematische plattegronden zien, die over Google Maps heen geprojecteerd kunnen worden. Daarnaast staan op de website diverse wandel- en fietsroutes langs het culturele erfgoed in de dorpen en op de Veluwezoom. Deze routes (met routebeschrijving) kunnen ook afgedrukt worden.

In alle dorpen zijn aparte redacties actief, die hun eigen deel van de website beheren. De dorpen-redacties worden gecoördineerd en ondersteund door een centrale redactie, die ook de algemene onderwerpen op de website verzorgt.

redactie@studiorheden.nl