Tuin van Sjef in Velp blijft open; er is genoeg geld gevonden

Foto: website Tuin van Sjef

VELP – De Tuin van Sjef in Velp is gered. De stichting achter de tuin heeft genoeg geld bij elkaar gekregen om de tuin van de gemeente Rheden te kopen. Er moest voor eind deze maand 295.000 euro op tafel liggen en dat is gelukt.

De Tuin van Sjef is een bijzondere natuurtuin in Velp van kunstenaar, bioloog en natuurkenner Sjef van der Molen, die in 2014 is overleden. Om de tuin te behouden was er een een stichting opgericht die de tuin en het bijbehorende huis van de gemeente Rheden wil kopen, die van de tuin af wil.

De stichting was afgelopen weken bezig met een eindsprint met activiteiten in de tuin, crowdfunding en een kunstveiling. Dit leverde net niet genoeg op, maar dankzij een bijdrage van het Nationaal Groenfonds is er nu genoeg geld om de tuin te redden. Het Nationaal Groenfonds vindt het project van zo’n groene waarde dat het fonds een lening aan de Tuin van Sjef geeft.