Familie overleden Niek (22) vindt steun bij herdenkingen sc Rheden hartverwarmend

Foto: Pixabay

RHEDEN – Afgelopen weekend kwam de 22-jarige Niek van Binsbergen uit Rheden om het leven na een aanrijding. Niek was acht jaar actief bij voetbalclub sc Rheden. Hij was jarenlang jeugdtrainer en voetbalde bij het derde elftal. Bij de vereniging wordt Niek dan ook uitgebreid herdacht.

Van maandag tot en met vrijdag zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur de kantinedeuren opengesteld om ‘enerzijds troost bij elkaar te zoeken, en anderzijds een persoonlijke boodschap in het condoleanceregister te schrijven’. Dat zegt Hetty Niemeyer, secretaris van sc Rheden.

Erg druk

Die mogelijkheid wordt aangegrepen door veel mensen. ‘Het is de eerste drie avonden erg druk geweest, we schatten ruim vijfhonderd personen in totaal. Ook donderdag- en vrijdagavond zijn er nog twee bijeenkomsten. Het zijn indrukwekkende avonden en bij vlagen natuurlijk erg emotioneel, aangezien ook de naaste familie zoals ooms, tantes, neven en nicht aanwezig zijn bij deze bijeenkomsten.’

Hartverwarmende steun voor familie

‘Alle elftallen zijn inmiddels al wel met een vertegenwoordiging, of geheel compleet, aanwezig geweest en het elftal waar Niek in voetbalde, het derde elftal, is iedere avond aanwezig. De familie laat weten alle belangstelling en reacties hartverwarmend te vinden en er veel steun aan te ondervinden’, vervolgt Niemeyer.

‘Zaterdag is de uitvaart en zijn alle wedstrijden van alle teams afgelast. In overleg met de familie speelt als enige het eerste elftal zondag wel. Deze thuiswedstrijd wordt opgedragen aan Niek. sc Rheden 1 speelt in een geheel zwart tenue en het derde elftal brengt op geheel eigen wijze een eerbetoon aan Niek tijdens de wedstrijd.’

Laatste eerbetoon

‘Er wordt géén entree geheven a.s. zondag om zoveel mogelijk mensen het laatste eerbetoon van de club aan Niek bij te kunnen laten wonen. De ouders van Niek hebben zich spontaan gemeld als wedstrijdbal-sponsor.’

De vereniging hoopt dat er zo veel mogelijk wedstrijden bij de bijzondere wedstrijd aanwezig zullen zijn. De aftrap zaterdag is om 14:00 uur op het sportveld van sc Rheden.