Man maakt het wel heel bont, dronken je snorfiets ophalen bij de politie

Foto: Pixabay

VELP – Een man in Velp raakte zijn snorfiets kwijt, omdat hij veel te veel had gedronken. Maandag kwam hij naar het politiebureau om zijn tweewieler op te halen, maar wat bleek: hij was weer onder invloed.

De politie Velp vertelt op Facebook dat de man zaterdag in beschonken toestand over een parkeerplaats dwaalde. Hij zei dat hij zijn auto kwijt was, maar agenten twijfelden aan zijn verhaal en brachten hem naar huis. Hun vermoeden bleek te kloppen, want daar stond zijn wagen.

Later op de avond kwam bij de meldkamer een telefoontje binnen dat halverwege werd verbroken. Toen agenten een kijkje gingen nemen op het adres van de beller, bleek het om dezelfde man te gaan. In de directe omgeving van zijn huis stond een snorfiets geparkeerd die op zijn naam stond.

Na twee dagen opnieuw dronken

Omdat de man nog steeds onder invloed was, nam de politie de tweewieler in beslag. Maandag kwam de man ‘vol goede moed en zelfvertrouwen’ naar het bureau om zijn snorfiets op te halen. Veiligheidshalve nam de politie opnieuw een blaastest bij hem af en daaruit bleek dat de man weer te diep in het glaasje had gekeken.

‘Uiteraard heeft de man zijn snorfiets niet meegekregen. De man vervolgde zijn weg zonder te mopperen. Hopelijk lukt het hem de volgende keer wel’, besluit de politie Velp haar Facebookpost.

Hulpverleningsinstanties zijn inmiddels op de hoogte van het alcoholprobleem van de man.