Streeknieuws

Veerpontje Dieren-Olburgen vaart sinds vrijdagochtend weer

Foto: S.J. de Waard / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons)

DIEREN – Het veerpontje tussen Dieren en Olburgen vaart sinds vrijdagochtend weer. Donderdag kon het pontje de hele dag niet varen.

Een schip was in de nacht van woensdag op donderdag tegen de ketting met het anker van de veerpont gevaren. De ketting moest daardoor worden vervangen en dat is donderdagmiddag gebeurd. Volgens veerbaas Roland Jansen is dat de danken aan de samenwerking van veel partijen die hebben meegeholpen.

Vrijdagochtend om 06.30 uur kont het pontje weer varen tussen Dieren en Olburgen. De veerpont is met name populair onder scholieren. Zonder het pontje moeten zij via Doesburg fietsen of het pontje bij Brummen pakken.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten