Hinder op A348: Middachterbrug De Steeg wordt millimeters opgetild

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

DE STEEG – Rijkswaterstaat gaat dit weekend opnieuw de Middachterbrug bij De Steeg enkele millimeters optillen. Dat is nodig om een stalen rol onder de brug te vervangen. Het verkeer op de A348 moet rekening houden met vertraging.

Door temperatuurverschillen krimpt een brug of zet juist uit. Deze beweging wordt normaal gesproken opgevangen door zo’n stalen rol die mee kan bewegen met de brug. Het is een soort wiel, dat meeloopt met de beweging van de brug.

Onder de brug zitten meerdere rollen en twee deden het niet goed. Het was de bedoeling om dit begin november te doen, maar bij één van de rollen lukte dat niet.

Dit weekend wordt opnieuw een poging gedaan om de laatste rol te vervangen. Om zo’n rol te vervangen wordt de brug enkele millimeters omhoog geduwd. Als de rol is vervangen kan de brug weer zakken.

Tijdens de werkzaamheden aan de brug wordt de weg dit weekend tussen De Steeg en Rheden in beide richtingen twee keer afgesloten voor maximaal twee uur. Het verkeer wordt dan ter plaatse omgeleid. Dat gebeurt tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagmiddag 12.00 uur.