Rheden blij met snelheidsverlaging N348 bij Spankeren

Foto: Google Streetview

SPANKEREN – De gemeente Rheden is blij dat de provincie begint met een proef om de snelheid op de provinciale weg N348 bij Spankeren te verlagen. De snelheid gaat omlaag van 80 naar 70 km per uur. De provincie wil zo onderzoeken of het aantal ongevallen op dit stuk daardoor daalt.

Er gebeuren op de N348 relatief veel kop-staart botsingen. Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden is blij met de proef: ‘ Samen met de bewoners vragen we al geruime tijd aandacht voor de verkeersveiligheid op deze provinciale weg. Ik ben erg blij dat we nu door het samen optrekken met de bewoners tot dit resultaat zijn gekomen.’

Haverkamp blijft wel een vinger aan de pols houden: ‘Het gaat hier om een proef en we blijven natuurlijk monitoren of het aantal incidenten vermindert. Ik ben ook blij dat, mocht de proef de veiligheid niet verbeteren, de provincie andere mogelijkheden openhoudt.’