Streeknieuws

Natuurterrein voormalig zwembad Beekhuizen in Velp nu open

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

VELP – Het natuurterrein van voormalig zwembad Beekhuizen in Velp is nu open voor wandelaars. Dit was één van de voorwaarden van de gemeente Rheden om op het terrein huizen te bouwen.

Op het terrein staan zes woningen. Het terrein is eigendom van de gemeente en de Stichting Broedplaats Beekhuizen doet het beheer. Sinds 2012 hebben de oude ligweides en zwembaden een natuurbestemming gekregen. Wandelaars kunnen sinds deze maand over het terrein lopen.

In het gebied leven onder meer ijsvogels, vleermuizen, dassen, reeën, en ringslagen. Ondanks dat nu iedereen daar mag lopen moet er volgens de gemeente wel rekening worden gehouden met de rust die de dieren nodig hebben.

Een doorgaand pad leidt daarom niet direct langs de zwembaden, maar speels over de ligweides, langs bijenkasten en  picknickplekken. En het is mogelijk door te lopen naar de achterliggende  Beekhuizense Bossen.

De stichting organiseert ook rondleidingen. Via info@zwembadbeekhuizen.nl is het mogelijk om een afspraak te maken.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten