Riekie uit Rheden ontdaan door vuurwerkaanval: ‘Het leek wel oorlog’

Foto: Facebook Politie Rheden Rozendaal

RHEDEN – ‘Het leek wel oorlog’, zo omschrijft Riekie Bardoul uit Rheden de harde vuurwerkknal zaterdagavond bij haar huis aan de Arnhemseweg. Door de knal werd haar brievenbus opgeblazen en gingen drie ruiten aan diggelen.

Riekie was zaterdagavond net even naar de slaapkamer gelopen, toen ze de luide knal hoorde. De ramen sprongen kapot. Haar woonkamer lag vol met glassplinters en ook haar geliefde koffergrammofoon was bedekt met splinters.

Eens een brievenbus

De vrouw is erg ontdaan door de actie. Inmiddels zitten er houten schotten voor de ramen in het oude bankgebouw waar Riekie woont. Aan de gevel hangt alleen nog de achterkant van waar eens een brievenbus hing.

Ruim tien meter verderop ligt een ander deel van haar brievenbus. Riekie: ‘Wat mij betreft mogen degenen die dit gedaan hebben wel een maand de cel in.’

Een vrouw uit de buurt die een praatje komt maken is ook boos. ‘Ik zou ze aangeven hoor, als het mijn zoon was’, vertelt ze.