Streeknieuws

RIVM: sporten op kunstgrasvelden is veilig

EK Voetbal bij DVOV in Virtual Reality

Foto: Pixabay

VELP – Sporten op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat is veilig. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM.

In rubbergranulaat zitten heel veel verschillende stoffen, maar deze komen volgens het RIVM slechts in zeer lage hoeveelheden uit de korrels vrij . Dat komt doordat de stoffen min of meer in het granulaat zijn ‘opgesloten’. Hierdoor is het schadelijke effect op de gezondheid praktisch verwaarloosbaar, meldt het RIVM.

Na een uitzending van Zembla was er onrust ontstaan over de bewuste rubberkorrel op kunstgrasvelden. De gebruikte korrel zou mogelijk kankerverwekkend zijn.

De korrels worden in de gemeenten Rheden en Rozendaal gebruikt op de kunstgrasvelden van sportcomplex de Pinkenberg in Rozendaal, sportcomplex Rheden, sportcomplex Nieuwland in Dieren en sportcomplex Ellecom. Deze velden worden gebruikt door voetbalclubs en scholen.

Ondanks alle onrust werd er in de gemeente Rheden gewoon gesport op de kunstgrasvelden. Dat adviseerde de gemeente Rheden op basis van het advies van het RIVM.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten