Streeknieuws

Voor Rheden is het nu ook echt 2017

Foto: Omroep Gelderland

RHEDEN – Aan de Arnhemsestraatweg in Rheden is het nu ook echt 2017. Daarvoor was wel een kleine verbouwing nodig.

Bart Matser is namelijk het dak opgegaan. Dat doet hij om zijn dakpannen te verleggen. Op zijn dak stond op nieuwjaarsochtend nog 2016, maar dat is inmiddels gewijzigd. Gelukkig lag er geen sneeuw, want dan kan de wijziging van het jaartal zomaar een maand langer duren.

Rhedenaar Matser heeft de traditie ruim 16 jaar geleden ingevoerd. Toen had hij een voetbalveld op zijn dak aangebracht met de tekst ‘EK 2000’. Het veld verdween, net als de letters E K. Het jaartal wordt sindsdien ieder jaar aangepast op nieuwjaarsdag.

Begin vorig jaar was het een koud kunstje, want er hoefde maar één pan verwisseld worden. Volgend jaar wordt het ietsje meer werk, van 2017 naar 2018. Er moeten dan toch gauw 8 dakpannen vervangen of verlegd worden.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten