Streeknieuws

Explosief in Rozendaal tot ontploffing gebracht

Foto: Facebook Politie Rheden-Rozendaal

ROZENDAAL – Een explosief uit vermoedelijk de Tweede Wereldoorlog is vrijdag in Rozendaal door de  Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) tot ontploffing gebracht.

De politie had een melding gekregen dat er een explosief op het landgoed van Kasteel Rosendael zou liggen. Ter plaats bleek er een granaat te liggen van 30 bij 8 cm. Het bleek te gaan om een granaat uit een Engels  afweergeschut met brisantwerking.

De burgemeester van Rozendaal gaf toestemming om het explosief door de EOD tot ontploffing te laten brengen.

 

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten