Expositie van cursisten Tekenen en schilderen tijdens open dag in Paperclip Velp

Foto: de Paperclip

VELP – Tijdens de open dag zaterdag a.s. in de Paperclip in Velp begint de nieuwe tentoonstelling van de Paperclip-cursisten Tekenen en Schilderen. De deelnemers zijn er met duidelijk veel plezier weer in geslaagd mooi en kunstzinnig werk bij elkaar te tekenen en schilderen. Een expositie en het kijken waard.

De verschillen in de cursisten zitten o.a. in hun wensen betreffende hun beeldend vormgeven. Naast de zogenaamde technieken, zoals het grijstonen maken en kleuren mengen, ruimte suggereren en kleurcontrasten zien, willen sommigen letterlijk iets moois na kunnen maken.

Er zijn cursisten die naar de waarneming werken of door henzelf gemaakte foto’s natekenen of -schilderen. Anderen nemen een illustratie als aanleiding voor een eigen schilderij. Ook zijn er die een voor hen aantrekkelijk kunstwerk zo letterlijk mogelijk namaken, of er juist een eigen interpretatie aan geven.