Streeknieuws

Straatnaambordje onthuld; Velp heeft Guus Dijkhuizenplantsoen

Foto: Google Streetview

VELP – Velp heeft sinds woensdagmiddag het Guus Dijkhuizenplantsoen. Het straatnaambordje werd officieel onthuld door burgemeester Petra van Wingerden.

Guus Dijkhuizen uit Velp richtte onder meer Kunsthuis 13 en Klas Vijf op en overleed in 2013. Het plantsoen ligt naast Klas Vijf, een galerie voor de hedendaagse beeldende kunst. Zijn galerie was ook zijn woning, waar hij is overleden.

Vrienden en bewonderaars van Guus Dijkhuizen kwamen met het idee om het plantsoen te vernoemen naar Guus Dijkhuizen. De gemeente omarmde het idee.

Overigens moest de gemeente wel een uitzondering op de regel maken. Straten mogen alleen vernoemd worden naar mensen die al tien jaar of langer dood zijn. Omdat er volgens de gemeente veel draagvlak is, maakt de gemeente een uitzondering.

Tijdens de onthulling was er van alles te doen op het Guus Dijkhuizenplantsoen. Er was onder meer muziek en een dansworkshop.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten