Nog een keer werd de Alex Memorial Loop gehouden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – Voor de allerlaatste keer werd zondag de Alex Memorial Loop op de Posbank bij Rheden gehouden. Jarenlang werd door hardloopmaatje Aad Steylen de loop georganiseerd. Na tien jaar stopte Steylen met deze herdenking, maar nu de zaak lijkt opgelost werd de loop nog een keer gehouden.

Alex Wiegmink uit Drempt werd in januari 2003 doodgeschoten tijdens een rondje hardlopen op de Posbank bij Rheden. De zaak bleef bijna veertien jaar onopgelost, maar in november kwam er een doorbraak. Twee mannen uit Brabant werden opgepakt in deze zaak.

De reportage van mediapartner Omroep Gelderland

De herdenking begon op de plek waar Wiegmink werd doodgeschoten. Dat is op de parkeerplaats aan de Burgemeester Bloemersweg. Een half uur eerder vertrokken de trimmers van De Elsberg naar de bewuste parkeerplaats.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Er werd een toespraak en een minuut stilte gehouden. Ook werd het kruis dat altijd tijdens de Alex Memorial Loop op de parkeerplaats werd neergezet begraven. Verder was het nummer van de jongste zoon van  Wiegmink te horen. Jos Wiegmink schreeft het nummer ‘De onbekende man’. Dit lied gaat over zijn vader.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Niet alleen de jongste zoon van Alex Wiegmink was aanwezig. Ook de andere twee zoons en twee broers zijn aanwezig, net als weduwe Greet.

Na de herdenking werd er onder leiding van één van de zoons een rondje hardgelopen.

Luister hier naar het nummer ‘De onbekende man’ van Jos Wiegmink

https://youtu.be/T_5Agz1uKg0