Streeknieuws

‘IJsbomen’ op de Posbank; rijp maakt bomen sprookjesachtig wit

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – Na de sneeuw op de Posbank waren woensdag ook de bomen wit. Dit kwam niet door de sneeuw, maar door rijp.

Bij temperaturen onder het vriespunt bevriezen mist en waterdamp na aanraking van de bomen. Dit komt niet zo heel vaak voor. Het ijs op bomen, planten en andere voorwerpen kan daarna gaan groeien. Dat levert een sprookjesachtige witte wereld op.

Fotograaf Martin de Jongh maakte foto’s  op de Posbank.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten