Slopershamer in negen woningen in Dieren

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

DIEREN – De provincie Gelderland is begonnen met de voorbereidingen om negen woningen in Dieren te slopen. De ruimte is nodig voor het Traverse Dieren, het project bij het station om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

Deze week worden hekken rondom de woningen geplaatst. Het gaat om zeven woningen aan de Burgemeester Willemsestraat, een woning aan de Zuider Parallelweg  en een woning aan de Kattenberg.

De provincie verwacht de sloopwerkzaamheden op vrijdag 10 februari af te hebben. Na de sloop onderzoekt de aannemer het terrein op de aanwezigheid van eventuele niet-gesprongen explosieven uit de Tweede Wereldoorlog.

Ook wordt aan de hand van een proefsleuvenonderzoek de archeologische waarde van het gebied bepaald.