Sjorsboekje uitgedeeld: leerlingen maken kennis met sport en activiteiten

Foto: gemeente Rheden

DE STEEG – In de gemeente Rheden kregen maandag alle kinderen uit groep 1 t/m 8 van het Sjorsboekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve activiteiten om kennis te maken met een activiteit zonder direct lid te hoeven worden.

Cultuurbedrijf RIQQ en Bibliotheek Veluwezoom namen het initiatief om met Sjors Sportief en Sjors Creatief te starten in de gemeente.

Kinderen maken via Sjors Sportief en Sjors Creatief kennis met meer dan 80 sportieve activiteiten. Zij kunnen deelnemen aan sporten zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, tafeltennis, scouting en tennis.

Ook aan de creatieve leerlingen is gedacht, zo kunnen kinderen muziek maken, tekenen en schilderen, taarten maken en knutselen. Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Het hele jaar door kunnen zij zich inschrijven voor de activiteiten.

Voor Lotte Berndsen van basisschool ’t Schaddeveld in Dieren wordt het een speciale dag. Zij won de Sjors tekenwedstrijd waarmee haar tekening op de voorkant van alle Sjorsboekjes staat. Wethouder Sport, Tjebbe Vugts, overhandigt daarom een speciale prijs aan Lotte op deze dag.

De kinderen kunnen zich vanaf woensdag 16.00 uur inschrijven voor de activiteiten via www.sjorssportief.nl.