Streeknieuws

Irritatie bij ouders tijdens politiecontrole bij scholen

Foto: Wikimedia Commons

VELP – De politie hield controles bij diverse scholen in Velp, maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Een aantal ouders reageerden volgens de politie nogal gepikeerd.

De controles werden gehouden vanwege parkeeroverlast bij de scholen. ‘Een bekeuring kost veel geld. Belangrijker vinden wij de veiligheid van uw kinderen. Wanneer parkeerregels overtreden worden betekent het dat uw kinderen gevaar kunnen lopen’, meldt de politie.

‘Kinderen hebben vaak de neiging om pardoes de straat op te rennen. Geparkeerde en stilstaande auto’s maken de straat voor kinderen onoverzichtelijk. Daarom is een parkeer- of stopverbod vaak van toepassing bij scholen’ meldt de politie op Facebook.

De politie nog wel een tip voor ouders die hun kinderen naar school brengen. ‘Woont u in de buurt en bent u in de mogelijkheid: ga lopen of pak de fiets, dat voorkomt een hoop ergernis.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten