Verenigingen

Vrijwilligers gezocht voor tijdens de paddentrek Rheden

Foto: Pixabay

DIEREN – Begin maart worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de MiddachterAllee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst om amfibieën op te vangen. Er worden dan weer padden veilig overgezet.

Onderzoek wijst uit dat zonder hulp 30 tot 40 % van de padden worden doodgereden. De paddenwerkgroep Rheden heeft de afgelopen jaren al vele duizenden padden veilig de Middachter Allee en de Harderwijkerweg overgezet.

U kunt meehelpen het scherm aan de Middachter Allee te plaatsen op 4 maart om 10.00. Ergens tussen 20.00 en 22.30 worden de dieren ’s avonds door twee personen overgezet. ’s Morgens wordt het overzetten vaak door een persoon gedaan.

Aanmelden kan nu al via de mail (paddenrheden@gmail.com). Of kom naar de informatieavond op dinsdag 7 februari om 20.00 uur in de Oase in Dieren. Voorkennis is niet nodig.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten