Vrijwilligers gezocht voor tijdens de paddentrek Rheden

Foto: Pixabay

DIEREN – Begin maart worden langs een deel van de Harderwijkerweg in Dieren en de MiddachterAllee tussen Ellecom en De Steeg weer schermen geplaatst om amfibieën op te vangen. Er worden dan weer padden veilig overgezet.

Onderzoek wijst uit dat zonder hulp 30 tot 40 % van de padden worden doodgereden. De paddenwerkgroep Rheden heeft de afgelopen jaren al vele duizenden padden veilig de Middachter Allee en de Harderwijkerweg overgezet.

U kunt meehelpen het scherm aan de Middachter Allee te plaatsen op 4 maart om 10.00. Ergens tussen 20.00 en 22.30 worden de dieren ’s avonds door twee personen overgezet. ’s Morgens wordt het overzetten vaak door een persoon gedaan.

Aanmelden kan nu al via de mail (paddenrheden@gmail.com). Of kom naar de informatieavond op dinsdag 7 februari om 20.00 uur in de Oase in Dieren. Voorkennis is niet nodig.