Wandelen rondom kasteel Rosendael en veel cultuurhistorie opdoen

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

ROZENDAAL – Er wordt weer gewandeld in de omgeving van Rozendaal op maandag 6 februari. IVN Oost-Veluwezoom verzorgt de wandeling, die start om 9:30 uur op de parkeerplaats van Kasteel Rosendael, Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.

Rond kasteel Rosendael vinden wij diverse “bergen”, waaronder de Koningsberg. Deze berg is recent opnieuw ingericht waardoor een nieuw uitkijkpunt is ontstaan. Een tweede uitzichtpunt dat wij tijdens deze wandeling zullen aandoen is de Emma Pyramide. Over de cultuurhistorie in dit gebied valt veel te vertellen..

De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur. Draag in verband met het geaccidenteerde terrein stevig schoeisel. Aanmelden is niet nodig. Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Bij extreme weersomstandigheden gaat de wandeling niet door. Raadpleeg daarvoor www.ivnoostveluwezoom.nl.