Streeknieuws

Nieuwe dorpsschool in Rozendaal gaat er komen

Nieuwe dorpsschool in Rozendaal. Foto: gemeente Rozendaal

ROZENDAAL – Na tien jaar discussie komt er een nieuwe dorpsschool in Rozendaal. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de plannen. Het nieuwe schoolgebouw komt te staan aan de Bremlaan.

Al sinds eind 2006 wordt er gesproken om een nieuwe school in Rozendaal te bouwen. Eerst moest de school op De Del komen, maar dat plan werd in 2012 afgeschoten door de gemeenteraad.

Daarna werden negen nieuwe plekken gevonden en uiteindelijk kwam in 2014 een grasveld aan de Bremlaan als winnaar uit de bus.

De gemeenteraad heeft nu het bestemmingsplan vastgesteld en daardoor kan binnenkort de bouw beginnen. In zo’n plan staat globaal hoe de omgeving eruit komt te zien, zoals de inrichting van het schoolplein. Ook staat te lezen dat het gebouw energieneutraal wordt en dat er duurzame materialen worden gebruikt.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten