Rheden neemt maatregelen tegen wateroverlast tijdens extreme buien

Foto: Pixabay

RHEDEN – De gemeente Rheden neemt maatregelen om wateroverlast tijdens extreme buien tegen te gaan. Tijdens dit soort buien loopt onder meer het fietspad van de Arnhemsestraatweg bij de Lentsesteeg in Rheden onder water.

Op deze plek gaat de gemeente deze zomer maatregelen nemen. Bij de begraafplaats Heiderust in Rheden wordt een drempel aangelegd, zodat het water niet naar beneden kan stromen richting de Arnhemsestraatweg.

Verder komen er buizen om het water via een kuil in het bos af te voeren. Ook worden op diverse terreinen van de gemeente en particulieren het regenwater afgekoppeld van het riool.

Met deze maatregelen moet voorkomen worden dat bij hevige buien het water vanuit het bos de straat onder water zet. De maatregelen kosten 338.000 euro.