Streeknieuws

Moeder Dikke Toos is de eerste! Eerste lammetje Rhedense Schaapskudde geboren

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Het eerste lammetje van 2017 bij de Rhedense Schaapskudde is vrijdagmiddag geboren. Veel schapen van de kudde staan op springen, maar de eer gaat naar moeder Dikke Toos.

Het eerste lam van Dikke Toos werd om 14.20 uur geboren. Het is een ooitje. Haar boertje kwam ruim een uur later ter wereld. Volgens Herderin Cynthia Berendsen maken Dikke Toos en haar kroost het goed.

De lammertijd is de drukste periode voor de schaapskudde. Vijf weken lang zijn Cynthia en haar collega’s dag en nacht bezig. De afgelopen weken kwamen daar de voorbereidingen nog bij, zoals het inrichten van de kraamkamers.

De Rhedense Schaapskudde verwacht dat er veel lammetjes worden geboren en heeft er een prijsvraag aan verbonden. Wie het aantal lammetjes goed raadt, mag een dag mee met herder en schapen.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten