Streeknieuws

Gazelle wil kunstwerk plaatsen in centrum van Dieren

Foto: Gazelle Dieren

DIEREN – Fietsfabrikant Gazelle in Dieren wil op het Wilhelminaplein een kunstwerk plaatsen. Daarvoor is de Stichting Dieren en Koninklijke Gazelle in het leven geroepen.

In totaal heeft de stichting 95.000 euro nodig om het kunstwerk te laten maken. Om het geld bij elkaar te krijgen worden cultuurfondsen en sponsoren gezocht. De gemeente Rheden wil ook haar steentje bijdragen en geeft 5.000 euro subsidie.

Het idee voor het kunstwerk ontstond bij de opening van de nieuwe bedrijfshal van Gazelle in 2015. Met het kunstwerk wil de fietsfabrikant laten zien hoe Dieren en de fabriek onlosmakkelijk met elkaar verbonden zijn. Het is nog niet bekend hoe het kunstwerk eruit gaat zien.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten