Streeknieuws

50 graven uit IJzertijd gevonden tussen Ellecom en Dieren

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

DIEREN – Tussen Ellecom en Dieren zijn vijftig crematiegraven uit de IJzertijd gevonden. De vondst werd gedaan door archeologen die daar onderzoek doen.

In het gebied naast de N348 wordt straks een nieuwe weg aangelegd voor Traverse Dieren, het project om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren. Voordat de aanleg begint doen archeologen daar onderzoek.

De graven komen waarschijnlijk uit de tijd 500 jaar voor Christus. In de graven werden asresten in een kruik of doek neergelegd. Verwacht wordt dat er de komende tijd nog meer graven worden ontdekt.

Bekijk de reportage van mediapartner Omroep Gelderland

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten