Streeknieuws

Dit zijn de namen van de eerste lammetjes in Rheden

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – De herderinnen van de Rhedense schaapskudde hebben na lang wikken en wegen besloten om de eerste lammetjes van het jaar Nijntje en Boris te noemen. De naam is bedacht door Ineke Meeuwsen-Prior.

Presentatrice Sonja Booms van het Omroep Gelderland-programma Gelderland Helpt maakte de namen dinsdag bekend, tijdens een kraamvisite bij de schaapskooi.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Vrijdag deed Omroep Gelderland een oproep op Facebook om mee te denken met namen voor de wollige tweeling. De twee herderinnen van de schaapskuddes moesten een selectie maken uit honderden reacties.

De namen die het bijvoorbeeld niet werden zijn:

– Kebab en Shoarma
– Donald en Trump

Met de keuze voor de namen Nijntje en Boris eren de herderinnen de vorige week overleden Dick Bruna, de tekenaar die vooral bekend werd van Nijntje. Boris was één van de personages in de serie Nijntje.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten