Oudste inwoonster van Rheden viert verjaardag

Jantje Bongers-Van Steenbeek op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – De oudste inwoonster van de gemeente Rheden viert donderdag haar verjaardag. Jantje van Bongers-Van Steenbeek is 108 jaar geworden.

Jantje van Bongers-Van Steenbeek is geboren op 23 februari 1909 en heeft haar jeugd doorgebracht met haar drie zussen in Wolfheze. Later is ze getrouwd met Gerrit van Bongers. Hij was schipper en dus ging Jantje mee het water op. Samen kregen ze zeven kinderen. Haar man is op 83-jarige leeftijd overleden.

Donderdagochtend kreeg Jantje van Bongers-Van Steenbeek een bezoekje van burgemeester Petra van Wingerden in het verzorgingshuis in Rheden waar de jarige woont. Met rozen en bonbons werd de 108-jarige in het zonnetje gezet.