Mauritiusschool Rheden doet mee aan proef en gaat afval beter scheiden

Foto: Robin Zeilmaker

RHEDEN – De Mauritiusschool in Rheden doet mee aan een proefproject om het afval beter te scheiden. Op initiatief van de leerlingenraad zocht de school contact met de gemeente om te vragen naar de mogelijkheden om het afval beter te scheiden.

Door landelijke regels mogen scholen afval, zoals plastic flesjes en drankpakjes die kinderen van huis meenemen, niet bij het huishoudelijk afval gooien. Bij scholen wordt dit als bedrijfsafval gezien.

Foto: Robin Zeilmaker

Om hierin verandering te brengen wordt, als onderdeel van een landelijke proef, mag de Mauritiusschool dit afval nu op de inzameldag aan de straat te zetten.

Als tegenprestatie ruimen leerlingen van de bovenbouw van de Mauritiusschool regelmatig het zwerfvuil rondom hun school op. Daarnaast hebben zij een afvalbak geadopteerd en krijgt de school materiaal van de gemeente zoals hesjes, handschoenen en afvalzakken..

De gemeente Rheden controleert of de Mauritiusschool het gebied rondom de school goed schoon houdt. Als de school dit doet dan krijgen ze aan het eind van proef geld.

Esther Tobé, directeur van de school, en wethouder Constans Pos ondertekenden een convenant waarin gemaakte afspraken zijn vastgelegd. Andere scholen die belangstelling hebben om aan de pilot mee te doen kunnen zich melden bij de gemeente. De proef duurt tot 1 januari 2018.