Jaarlijkse Oude Jan-lezing van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en de Vereniging “De Sociëteit”

Foto: Velp voor Oranje

VELP – Op donderdag 9 maart om 20.00 uur in de Oude Jan, Kerkstraat 56 in Velp vindt de jaarlijkse Oude Jan-lezing van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal en de Vereniging “De Sociëteit” plaats.  De heer P.A. van den Tweel, directeur Geldersch Landschap & Kasteelen, (GLK) verzorgt deze lezing.

Hij gaat in op de wijze waarop GLK het bezit beheert: vanuit de ensemblegedachte. Met als resultaat een uniek geheel van ingerichte historische huizen en kastelen, met hun tuinen, omringende parken, boerenbedrijven, landschappelijke elementen, bossen en natuurterreinen. Bij het beheer van deze ensembles gaan ecologie, erfgoed, behoud en economie hand in hand.

De heer Van den Tweel zal in zijn voordracht in het bijzonder aandacht schenken aan de ontwikkelingen van kasteel Biljoen in Velp na de verwerving ervan in 2009. Hij geeft een toelichting op de herstelwerkzaamheden aan park en kasteel tussen 2009 en 2013.
De entree voor deze lezing is € 2,50 inclusief koffie of thee vooraf en een consumptie na afloop.