Streeknieuws

Dieren zat even zonder stroom door Traverse Dieren

Foto: Studio Rheden / Martin de Jongh

DIEREN – Tientallen panden in Dieren zaten vrijdag een paar uur zonder stroom. Het ging om een geplande ‘stroomstoring’ van netbeheerder Liander vanwege de werkzaamheden voor Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren.

Het ging om zeventig panden tussen de Wilhelminaweg en de Burgemeester Willemstraat, ten zuiden van de spoorlijn. De bedrijven en bewoners zaten vanaf 10.00 uur zonder elektriciteit. Rond het middaguur gingen de stroom er weer op.

Kijk naar de reportage van mediapartner Omroep Gelderland

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

De stroomonderbreking was nodig na de bomenkap voor het project. Er stonden nog boomstronken, maar sommige stroomkabels waren volledig vergroeid met de wortels. Om de boomstronken en de kabels te ontwarren en daarna de kabels te verleggen haalde Liander twee uurtjes de stroom van de panden af.

Ook de verkeerslichten op de kruisingen N348/Kanaalweg en N348/Wilhelminaweg vielen uit. Daarom werden er verkeersregelaars ingezet.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten