Forse stijging klagende inwoners bij gemeente Rheden

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Het aantal klachten van inwoners bij de gemeente Rheden is vorig jaar fors gestegen. Waren er in 2015 nog 23 klachten ingediend, in 2016 ging het om 42 klachten. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente Rheden.

De klachten gingen onder meer over de behandeling door de medewerkers van de gemeente, maar ook over het niet beantwoorden van e-mails en het aanvragen van een pasje van de regiotaxi.

Dertien klachten waren terecht, zes onterecht en vijf werden er deels gegrond en deels ongegrond verklaard. Veertien klachten werden uiteindelijk niet doorgezet of door allerlei redenen niet behandeld.

Veertien klachten werden niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld. De gemeente noemt dit niet klantvriendelijk.