Man uit Rheden veroordeeld voor aanrijding fietser

Foto: Pixabay

HETEREN/RHEDEN – De rechtbank veroordeelde vrijdag een 42-jarige man uit Rheden voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Heteren. De man kreeg een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 9 maanden opgelegd.

De man reed frontaal een fietser aan en het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op. De rechtbank legde een geheel voorwaardelijke rijontzegging op voor 9 maanden. De reden hiervoor is dat de man kostwinner is van een gezin en hij zonder rijbewijs niet op zijn werk kan komen.

Bij het bepalen van de hoogte van de werkstraf hield de rechtbank rekening met het feit dat geen onvoorwaardelijke rijontzegging werd opgelegd. Daarom legde de rechtbank een hogere werkstraf op dan in vergelijkbare zaken. De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.