Streeknieuws

Man uit Rheden veroordeeld voor aanrijding fietser

Foto: Pixabay

HETEREN/RHEDEN – De rechtbank veroordeelde vrijdag een 42-jarige man uit Rheden voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Heteren. De man kreeg een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 9 maanden opgelegd.

De man reed frontaal een fietser aan en het slachtoffer liep zwaar lichamelijk letsel op. De rechtbank legde een geheel voorwaardelijke rijontzegging op voor 9 maanden. De reden hiervoor is dat de man kostwinner is van een gezin en hij zonder rijbewijs niet op zijn werk kan komen.

Bij het bepalen van de hoogte van de werkstraf hield de rechtbank rekening met het feit dat geen onvoorwaardelijke rijontzegging werd opgelegd. Daarom legde de rechtbank een hogere werkstraf op dan in vergelijkbare zaken. De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten