CDA Rheden wil opheldering over forse stijging klagende inwoners

Foto: Studio Rheden

DE STEEG – Het CDA in Rheden wil van het college van burgemeester en wethouders opheldering over de toename van het aantal klachten richting de gemeente Rheden. De partij wil onder meer weten hoe dit kan en wat de gemeente gaat doen om het aantal klachten van inwoners terug te dringen.

Vorige week bleek uit cijfers van de gemeente dat er 42 klachten waren ingediend in 2016, een jaar eerder waren dat er nog 23.

De klachten gingen onder meer over de behandeling door de medewerkers van de gemeente, maar ook over het niet beantwoorden van e-mails en het aanvragen van een pasje van de regiotaxi.

Dertien klachten waren terecht, zes onterecht en vijf werden deels gegrond of deels ongegrond verklaard. Veertien klachten werden uiteindelijk niet doorgezet of door allerlei redenen niet behandeld. Veertien klachten werden niet binnen de wettelijke termijn afgehandeld.