Verenigingen

Lammetjesdag Rhedense schaapskudde bij de schaapskooi

Foto: herderin Cynthia Berendsen / Rhedense Schaapskudde

RHEDEN – Zondag 26 maart houdt de Rhedense schaapskudde haar jaarlijkse Lammetjesdag bij de schaapskooi. Doel van de dag is het inzamelen van geld voor de instandhouding van De Kudde. Bezoekers zijn welkom tussen 10 en 16 uur. De toegang is gratis.

Voor kinderen is er van alles te doen. Een groot springkussen, schaapjes kleuren en tekenen, een mini-zweefmolen, ponyritjes, een zwevend tapijt, schminken en spelen met wol. En natuurlijk het belangrijkste: knuffelen met een lammetje. Dat kan tegen betaling maar ook op vertoon van het geboortekaartje van een eerder geadopteerd lammetje. De adoptie van een lammetje is trouwens een van de belangrijkste inkomstenbronnen voor De Kudde.

De hele dag door zijn er demonstraties schapen drijven en kunt u met de huifkar een ‘rondje Posbank’ maken. Bezoek de kramen met allerlei schapenspullen en vergeet vooral de inwendige mens niet op het culinaire pleintje: broodjes hamburger, worsten, popcorn, suikerspinnen, ijs en warme wafels.

Aan alles is gedacht om er een feestelijke dag van te maken.
Voor een euro wordt u vanaf de parkeerplaats bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten naar de kooi gereden. Maar wandelen is zeker ook de moeite waard.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten